Geschreven op:
07 juni 2022
Tags:
Geschreven op:
07 juni 2022
Tags:

Is Joomla veilig?

Er wordt wel eens gezegd dat Joomla! niet veilig is. Maar is dat wel zo?

Voor zowel Joomla! als ook voor Joomla! extensies verschijnen met regelmaat updates. Vaak worden met een update beveiligingsproblemen opgelost.

Als sprake is van een beveiligingsprobleem, is het erg belangrijk om de update te installeren. Want tot je dit hebt gedaan is je website niet veilig.

Om dit te illustreren gebruiken we dit voorbeeld over de JCE Editor. Dit is uitgebreide(re) editor voor artikelen. In 2011 werd een veiligheidsprobleem ontdekt én verholpen in JCE Editor. In de periode daarna werden veel Joomla! websites gehackt.
Wat was het geval: in de gehackte websites had men deze nieuwste versie van de extensie niet geïnstalleerd.

De moraal van dit verhaal: als de uitgebrachte update van JCE Editor snel was geïnstalleerd, waren de websites niet kwetsbaar geweest voor hackers.

Joomla is wel degelijk veilig. Maar als website eigenaar moet je wel zelf alert zijn op uitgebrachte updates, en er ook actie op ondernemen.

Tip: als je zelf geen tijd (of zin) hebt om het onderhoud van je website goed uit te voeren, dan kun je dat met een gerust hart aan ons uitbesteden.

Kennismaken

We zijn erg benieuwd naar jouw bedrijf en je wensen en uitdagingen! Laten we een kop koffie drinken en de mogelijkheden bespreken.

Nieuwsbrief

Tips, trucs en inspiratie!

Volg ons

Webcase B.V. and this site is not affiliated with or endorsed by The Joomla! Project™. Any products and services provided through this site are not supported or warrantied by The Joomla! Project or Open Source Matters, Inc. Use of the Joomla!® name, symbol, logo and related trademarks is permitted under a limited license granted by Open Source Matters, Inc.

© Webcase. All rights reserved.