Skip to main content
Geschreven op:
17 april 2023
Tags:
Geschreven op:
17 april 2023
Tags:

5 webdesign trends in 2023

Webdesign is altijd in beweging. Wat vandaag in de mode is, kan morgen alweer achterhaald zijn. Maar dat is eigenlijk ook wat het zo spannend maakt! In deze blog neem ik je mee langs enkele trends op het gebied van webdesign.

 1. Donkere modus
  De donkere modus is een trend die al een tijdje aan de gang is en naar verwachting nog wel even zal blijven. Deze modus biedt gebruikers de mogelijkheid om de achtergrond van een website donker te maken, waardoor het contrast met de tekst en afbeeldingen wordt vergroot. Het ziet er niet alleen stijlvol uit, maar het kan ook helpen om vermoeide ogen te voorkomen.

 2. 3D-afbeeldingen
  3D-afbeeldingen zijn een geweldige manier om je website er levendig en aantrekkelijk uit te laten zien. Door 3D-objecten op je website te gebruiken, kun je de gebruikerservaring verbeteren en een gevoel van diepte creëren. Bovendien zijn 3D-afbeeldingen gewoon super cool!

 3. Zacht kleurenpalet
  Vergeet felle kleuren en harde contrasten; de nieuwste trend in webdesign is het gebruik van zachte kleurenpaletten. Pastelkleuren zoals roze, blauw en geel zijn populair, omdat ze een kalmerende en rustige sfeer creëren. Deze kleuren werken goed samen met een minimalistisch ontwerp en een eenvoudige typografie.

 4. Responsive design
  Responsive design is een essentiële trend in webdesign die al een tijdje meegaat. Het is belangrijk dat websites worden ontworpen met verschillende apparaten in gedachten, zoals smartphones en tablets. Door een responsive design te gebruiken, kunnen websites zich automatisch aanpassen aan de schermgrootte en de resolutie van de gebruiker, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd.

 5. Micro-animaties
  Micro-animaties zijn kleine bewegingen op een website die een gevoel van interactiviteit creëren. Dit kunnen bijvoorbeeld overgangseffecten zijn wanneer je naar een andere pagina gaat, of bewegende iconen wanneer je over een afbeelding zweeft. Micro-animaties zijn een subtiele manier om je website er levendiger uit te laten zien en de gebruikerservaring te verbeteren.

Dit zijn slechts enkele van de nieuwste trends op het gebied van webdesign. Onthoud dat trends komen en gaan. Wil je een goede en moderne indruk maken? Dan is het belangrijk om in de gaten te houden wat er nieuw en spannend is op het web.